Bufferveren

Offerte aanvragen

Op zoek naar de beste bufferveren

Bufferveren zijn vervaardigd uit opgerold bandstaal, zodanig dat iedere wikkeling in de volgende grotere wikkeling genest is. De veren worden op druk in axiale richting belast.

Normaal gesproken kan er enige wrijving tussen de wikkelingen ontstaan omdat de wikkelingen elkaar kunnen raken. Hierdoor kunnen bufferveren een dempende werking hebben.

De karakteristiek van bufferveren is progressief: een bufferveer wordt “stugger” naarmate de indrukking groter is. Dat komt doordat de wikkelingen met de grootste diameter en dus de lagere weerstand eerder niet actief worden dan de stuggere wikkelingen met kleinere diameter.

Toepassingen

  • Kleinere dubbele bufferveren worden vaak toegepast in scharen en tuingereedschap
  • Grote zware bufferveren vanwege de hoge belasting in bruggen en de ophanging van tanks en zware transportmiddelen

Calculaties

Calculaties aan bufferveren zijn zeer complex (informatie@roveron.nl). In de calculaties spelen de dikte van het materiaal, de hellingshoek van de wikkelingen en de diameters allemaal een grote rol. De dikte van de band in de bufferveer staat tot de derde macht in de calculatie en heeft derhalve een zeer groot effect bij het verhogen of verlagen van de mogelijke krachten in een ontwerp.
Voor kracht-weg calculaties van bufferveren kunt u zicht het beste tot ons wenden!

Vaak kan aan de hand van de inwendige diameter, de uitwendige diameter, de inbouwhoogte en een gewenste kracht-veerweg-combinatie gezocht worden naar een optimaal ontwerp, waarbij rekening gehouden kan worden met de beschikbare grondstoffen.

Bufferveer Roveron
Technische tekening bufferveer Roveron

Bufferveren bij Roveron

  • Beschikbaar in alle materialen
  • Ook beschikbaar in Inconel 718
  • Wij leveren op maat en uit voorraad
  • Snel geleverd, scherp geprijsd!